New Medibas

Medibas

Sveriges markedsledende oppslagsverk for helsevesenet.

Medibas

Sveriges markedsledende oppslagsverk for helsevesenet.

Kort om Medibas

Medibas er et klinisk oppslagsverk for allmennmedisin i Sverige. Medibas er basert på Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og ble lansert i 2013. I dag benytter rundt 70 prosent av den svenske primærhelsetjenesten oppslagsverket.

Medibas er, som NEL, utviklet for å brukes som beslutningsstøtte i klinisk praksis. Oppslagsverket har over 40 000 aktive brukere. Innholdet spenner vidt, holder høy vitenskapelig kvalitet, og består av over 4000 medisinske artikler. Alt er strukturert slik at brukeren raskt finner frem.

Medibas er mer enn bare et elektronisk leksikon. Oppslagsverket får kontinuerlig teknologiske oppdateringer, og er i dag integrert med blant annet WebMed og flere andre elektroniske pasientjournalsystemer (EPJ).

Redaksjonen

Medibas’ medisinske redaksjon består av både allmennleger og fagspesialister som bidrar med kvalitetssikring innen sine fagområder. De følger kontinuerlig med på både svenske og internasjonale tidsskrifter, og evidensbasert medisin er kjernen.

Erfarne allmennleger oppdaterer kontinuerlig verktøyet, og sørger for at Medibas alltid inneholder den nyeste kunnskapen.

Redaksjonell uavhengighet

Medibas finansieres utelukkende gjennom abonnement og lisenser. Det betyr at redaksjonens arbeid ikke påvirkes av eksterne interesser, hverken private eller myndigheter. Det er ingen reklame på Medibas’ plattform.

Denne redaksjonelle friheten er avgjørende for Medibas’ mål om å fremheve det som er nyttig for leger og helsearbeidere i praksis, uten eksterne føringer.

Leverandør til Netdoktor Pro

Medibas har et løpende og tett samarbeid med Netdoktor.se, blant annet som leverandør av pasientinformasjon. Netdoktor er Sveriges ledende helseportal med over to millioner besøk hver måned.